Repair Café Runkst

Kom jij ook? Elke tweede zaterdag van de maand van 13.00u tot 15.00u in Ontmoetingscentrum Heilig Kruis, Kruisherenlaan 29 in Runkst. Welkom!

Bij Repair Café Runkst helpen we elkaar met het herstellen van allerhande voorwerpen: kleding, elektrische apparaten, meubels, fietsen, computers, enz.

De hulp is gratis, je betaalt enkel voor onderdelen die eventueel nodig zijn.

Ook wie niets heeft om te repareren is welkom en neemt een kop koffie of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

De afvalberg wordt kleiner en we werken aan een duurzame samenleving! Het Repair Café is ideaal om mensen uit de buurt te leren kennen.

Published by

reparista

Het RcR is elke tweede zaterdag van de maand open van 13 tot 15 uur in basisschool De Puzzel Runkstersteenweg 210 Runkst Hasselt. Hulp is gratis maar vrije giften zijn welkom.

10 thoughts on “Repair Café Runkst”

  1. Voor het “te laat” is, heb ik er twee cassettedecks bijgekocht. De Yamaha KX-395 werkt perfect, maar het andere, een Yamaha KX-495 werkt in principe ook ok, maar gaat vanaf ongeveer halverwege een SA, SA-X of MA-X audiocassette ‘huilen’. Dit heeft geen invloed op de bandsnelheid, en is niet hoorbaar via de luidsprekers. Heeft het zin om langs te komen, misschien volstaat een nieuwe rubberen aandrukrol? Of is dit meer tijdrovend werk? Beide decks hebben overigens auto calibration, bias fine en tape trim voor afspelen. Bijna net zo goed als m’n Nakamichi CR5 en CR7, die net als de KX-395, probleemloos functioneren.

  2. Probleem is (hopelijk niet voor korte tijd) opgelost via tapeheads.com in de VS. Het luide slippen wordt veroorzaakt door een vuile en eventueel te zacht geworden rubberen aandrukrol. Uiteraard dienen de koppen en andere metalen onderdelen gereinigd te worden met alcohol, maar de rubber aandrukrol het best door ruitenreiniger (raam, vensters, glas) op een wattenstaafje te spuiten en de rubber rol goed te reinigen. Eventueel eerst het venster van het cassetteklepje verwijderen door het naar boven te schuiven, u kunt er dan beter bij. Nu werkt alles weer goed.

  3. Voor haperende Hifi apparatuur: vele honderden, misschien wel duizenden , gebruikersgidsen en technische handleidingen zijn, na registratie (gratis), gratis te downloaden op de site hifiengine.com (maximaal 5 per dag). Versterkers, tuner, receivers, eind en voor versterkers, band recorders, cassette decks, platenspelers, luidsprekers etc. Let op: het is een Amerikaanse site, dus type nummers kunnen anders zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.