Reparatie crosstrainer computer

Repair Café Runkst Forums Elektro Reparatie crosstrainer computer

Weergave van 20 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1449
   Astrid
   Bijdrager

   beste,

    

   Ik ben zo blij voor het initiatief om jullie knappe koppen bij elkaar te steken en het online platform op te richten van Repaircafé!

   Bij deze heb ik een vraagje, zou mijn Kettler Sven Crosstrainer computer te repareren zijn?

   Nieuwe batterijen ingestoken, Geen enkel knopje, of display werkt ervan.

   Ik heb hem tweedehands gekocht, en heeft vanaf het begin niet gewerkt.

   Groetjes astrid.

    

  • #1475

   Beste Astrid,

   Ik vermoed dat het een voedingsspanning probleem zal zijn, controleer hiervoor het batterijen vak of de veercontacten niet geoxideerd zijn (bruin-groene kleur). Dit geeft slecht contact doordat soms batterijen zijn gaan lekken ma lange stilstand.

   Indien dit zo is, wat je zelf dan kan doet is het opschuren van deze veercontacten met fijn schuurpapier, controleer ook of de aansluitdraden hierdoor niet zijn losgekomen, test het met zeker nieuwe batterijen of controleer ze ergens in bv. zaklamp….

   Voor je dit alles doet maakt je best een voor en na foto en post deze hier zodat ik beter kan oordelen of dit het probleem was of kon zijn.

   Succes, Eric C

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door RcR.
  • #1480
   Astrid
   Bijdrager

   Beste,

   Dank u wel voor uw reactie.

   ik heb de de nieuwe batterijen getest op een hoofdlamp, ze waren in orde.

   zoals u ziet is er geen corrosie of andere aanslag zichtbaar.

   Mvg astrid

  • #1487

   Oke, geen oxidatie van de batterij contacten.

   Ik geef je dit nog mee als tip, gebruik GEEN oplaadbare batterijen, hiervan is de voltage maar 1,2V  bij niet oplaadbare is deze 1,5V.

   Is er een aan/uit kop of toets aanwezig op het paneel?  (maak een foto van het frontpaneel met display)

   Er zijn mij 2 dingen niet heel duidelijk op de een foto hieronder, kan je daarvan extra foto’s van maken of als je weet wat het is? heb je er een handleiding van de crosstrainer of geef mij het volledige type/model nr. ervan om te kunnen zoeken op het internet?

   Mvg. Eric C

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door RcR.
  • #1492
   gossedevos
   Bijdrager

   Dag allemaal, ik ben een andere piste aan het bewandelen. Via de site van Chang Yow kan ik eens vragen of ze een printje willen opsturen. Meer gegevens zouden van pas komen, de info staat nu gedeeltelijk verstopt onder twee gele draden.

   De handleiding is maar fragmentarisch te vinden. Als ik het goed heb, is het een trainer die mechanisch werkt, dus zonder elektrisch gestuurd vliegwiel. Ik dacht nl. even dat de batterijen in de ‘computer’ enkel voor backup dienden. Niet dus.

   Er zitten een paar reset-knoppen op. Hgstwrschnlk vermeldt de handleiding hoe die werken. Je zou ook op goed geluk toetscombinaties met die reset-knoppen kunnen uitproberen. Hgstwrschnlk dienen ze om al opgeslagen waarden te wissen.

   Laatste opmerking: de trainer is – zo te zien – nog goed bruikbaar en je zou metingen ook met andere middelen kunnen maken tijdens de training (Polar, Garmin, Apple/SamsungWatch enz).

  • #1506
   Astrid
   Bijdrager

   Beste heren,

   Dank jullie wel voor jullie moeite en tijd. 😊

   Ik hoop dat ik de juiste foto’s heb getrokken, ik heb trouwens geen oplaadbare batterijen gebruikt.

   Er zitten kabeltjes aan mijn crosstrainer die de gegevens zouden moeten doorgeven. Omdat de computer totaal niets doet, ook niet via de resetknop en andere knoppen, heb ik ze eraf gehaald, zonder is hij inderdaad te gebruiken, maar zou het wel jammer vinden.

   ik beschik niet over een Fitbit, maar ga er wel één aanschaffen als hij het niet doet.

   A propos, Ik heb hem tweedehands gekocht, er zat helaas geen handleiding bij.

    

   groeten astrid

  • #1545

   OK, Astrid de foto’s geven al een duidelijker beeld.
   Heb wat zitten zoeken over de computer en toestel, het betreft een Kettler Sven type      CT 600 Magnetic (vliegwielrem met regelbare magneten) te gaan.

   (zie foto toestel/display)


   Het toestel is van bouwjaar 04/2010, over de computer zelf is niet echt iets te vinden, te oud??
   Een soortgelijke handleiding van een CT 700 waarvan de computer-display gelijkenis heeft met CT 600 is op deze link te bekijken en downloaden: https://www.gebruikershandleiding.com/Kettler–Favorit-07978-900/preview-handleiding-26383.html?page=0003

   Met een fitbit kan je wel je cardio aflezen maar ik vermoed geen duidelijke calorie verbruik of afstand, snelheid. Doordat je op zo een crosstrainer redelijk stil beweegt door de elliptische beweging en dus geen schokken ondervindt die een fitbit nodig heeft en verbinding met GSM en App en via GPS om wel afstand en snelheid te kunnen berekenen. Dus een fitbit is goed voor buiten, bij lopen of wandelen.

   Het best is natuurlijk de computer aan het werken te krijgen dat de noodzakelijke metingen doet met de ingebouwde sensoren in het vliegwiel en handvatten.
   Om de computer verder te kunnen nakijken zouden er metingen moeten gedaan worden, ik vermoed dat je dat zelf niet kunt en de meettoestellen ervoor niet hebt.
   Als je toch een herstelling wilt proberen kun je me bellen op GSM (verwijdert).
   Gtjes, Eric C

  • #1674

   Beste Astrid,

   Heb je crosstainer computer thuis nagekeken en metingen gedaan.

   De voedingsspanning van 3V op de print was OK, als ook de processor clock frequentie van 2Mhz.

   Wat fout was, het reset (RES) signaal van de processor, dat bij meeting maar 0,4V was en moet 2,7V zijn, anders start de processor software niet.

   De fout hiervoor was een slecht weerstandje R4 van 1Mohm in de reset schakeling van de processor, deze is dus vervangen en de computer werkt nu terug.

   Iedere processor heeft altijd een reset pin nodig omdat bij het inschakelen van de voedingsspanning altijd een vertraging moet zijn voor aleer de software te starten (voedingsspanning moet eerst stabiel zijn)

   Hieronder zijn enkele foto’s ter verduidelijking.

   Groeten, Eric C

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 5 maanden geleden door RcR.
   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door RcR.
  • #1682
   Astrid
   Bijdrager

   Beste Eric,

   Ik ben je heeeeeeeel erg dankbaar! 😍

   De Crosstrainer computer werkt perfect, tot groot genoegen van ons beiden…

   De officiële eerste tientallen kilometers zijn inmiddels veilig afgelegd in ons kot. 😉

   Dank je wel Eric, en ook voor al je moeite en tijd die je erin hebt gestoken om alles duidelijk op te schrijven en uit te leggen.

   Dank je wel, en ook het Repaircafé Hasselt, voor de mogelijkheden om tijdens deze periode toch blije “elektronische lichtpuntjes”  te schenken!

   Veel liefs,

   Astrid

    

    

    

    

    

  • #3171

   Hallo,

   Wij hebben per ongeluk een verkeerde adapter op onze crosstrainer aangesloten. Die was te krachtig denk ik. De display is opgelicht en dan uitgevallen. Nu krijgen we hem niet meer aan de praat. Zou de schade herstelbaar zijn?

   Isabelle

  • #3179

   Beste Isabelle,

   Mogelijks is er schade aan de computer, kan je wat hier wat foto’s posten van type crosstrainer en een computer foto.

   Ook een foto van de originele en verkeerde adapter helpt ook maar dan van het kenplaatje waar spanning en stroom op staat genoteerd.

   Indien de computer hersteld moet worden is deze los te demonteren van de crosstrainer??

   Grtjs, Eric C

  • #3188

   Hallo, de computer kan idd gedemonteerd worden. De gooboy adapter is de goede (ook al vervanger nadat kabel eens afgetrokken was). De robot-adapter liep het fout mee.

  • #3194

  • #3200

  • #3206

  • #3220

   De goede adapter (gooboy) geeft een spanning van 3V de verkeerde heeft een spanning van 24V dat is veel te veel voor de computer print.

   Als de print beveiligd is op overspanning is het nog te  herstellen, als je het computer kastje samen met de print en display erin los kunt maken van de crosstrainer dan mag je hen naar mij thuis brengen met  adapter. je kunt mij bellen op GSM (verwijdert).

   Groetjes Eric Claesen

  • #3215

   http://www.repaircaferunkst.be/wp-content/uploads/hm_bbpui/3215/b8kovprqmvmt6lzltxh1dg4zhj8ljcto.jpg

  • #3212

   http://www.repaircaferunkst.be/wp-content/uploads/hm_bbpui/3212/b8kovprqmvmt6lzltxh1dg4zhj8ljcto.jpg

  • #3671

   Hallo Eric,

   Ik heb navraag gedaan in repaircafé’s in de buurt maar die liggen stil owv corona of reageren niet. Zou ik dan toch mijn display naar jou mogen toesturen? Je gaf me telefonisch je adres. Bedankt alvast!

  • #3691

   Dag Isabelle,

   Je mag de display naar mij op sturen met ook de adapter erbij.

   Je moet wel weten dat er een kans is dat het ook niet meer te herstellen is zoals als de CPU schip stuk is, deze onderdelen kan men niet kopen. Als er een overspanning beveiliging is die stuk gegaan is wel. Het zal er dus aan liggen hoe goed de beveiliging gewerkt heeft door er 24V ipv 3V op te zetten.

   Je weet dat de verzend kosten voor jouw zijn, je vindt ze hier voor bpost   https://parcel.bpost.be/nl/price-send-belgium

   Als je het verzend doe dan een belletje als je mijn GSM nr nog hebt, ik heb deze van jouw niet meer, mijn adres heb je wel nog zoals ik lees.

   Grtjs, Eric Claesen

  • #3783

   Beste Isabelle,

   Heb de crosstrainer computer/display ontvangen op 24/6 via bpost.

   Bij nazicht bleken er twee componenten stuk te zijn gegaan door er 24Vdc op aan te sluiten. De twee onderdelen mochten max een ingangsspanning van 12Vdc hebben, een condensator van 470uF/16V is vervangen door eentje van 470uF/25V, het IC 7333 een spanningsregelaar van 3,3Vdc was ook stuk omdat deze ook max 12V mocht hebben, deze is vervangen door een omgebouwde 5V spanningsregelaar tot 3,3V ( daar het IC 7333 moeilijk te verkrijgen is).

   Op de onderstaande foto’s kan je de foute onderdelen en print zien en ook de herstelling ervan, je ziet ook dat het display weer werkt. De tekst E1 is een foutmelding daar de computer geen verbinding heeft met de instelling van de magnetische rem-motor op het vliegwiel. Als alle stekkers zijn aangesloten zal de computer normaal werken. Belangrijk is dat er een adapter van max 12Vdc wordt gebruikt met voldoende vermogen om de magnetische rem-motor te kunnen sturen.

   De computer zal ik u terug sturen met bpost na verder contact met u opgenomen te hebben.

   Groeten, Eric C

Weergave van 20 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.