Repair Café Runkst elke tweede zaterdag van de maand Hostel H achter het station

vrije tribune

een plek voor al jullie commentaren, vragen en discussies

Share

7 thoughts on “vrije tribune”

 1. Vraagje:

  Kan ik met mijn Airfryer naar het repair café komen ?

  Hij was 2 dagen buiten garantie en poef, werkte plots niet meer ?

  Volgens mij is het een verbindingsprobleem (maar hey, ik ben maar een vrouw…😳 wat weet ik ervan 😱)

  Zou hel wel graag terug in werking zien.. kan iemand mij helpen ?

  1. Het gebeurt wel meer dat een apparaat net na de garantieperiode de geest geeft. Daar probeert het RcR iets aan te doen. Bovendien maakt het RcR geen onderscheid tussen vrouwelijke, mannelijke of transgender Airfryers. En ook niet bij de bezoeksters natuurlijk. Van harte welkom.

 2. Beste,

  Ik ben op zoek naar iemand die me raad kan geven ivm mijn slecht werkende inbouwdiepvriezer. Hij koelt slecht en wordt onderaan aan de voorkant zeer warm.
  Is er iemand van jullie die kennis heeft met dit soort mankementen?

  1. Van Marnic:
   Als de voorkant zeer warm wordt wil dat betekenen dat de compressor warm loopt, waarschijnlijk door tekort aan koelmiddel vermits de compressor gekoeld wordt door het koelmiddel. De thermostaat geeft bevel tot koelen=draaien, aan de compressor doch als er te weinig koelmiddel is gaat die net zolang door totdat de overtemperatuurbeveiliging=klixon aanspreekt, dan stopt hij en als de wikkelingen afgekoeld zijn start hij opnieuw enz.

   Je kan eens voelen aan de aanzuig van de compressor, dat is de dikste leiding die naar de compressor gaat, of die koud staat = handwarm, indien te warm dan is er te weinig koelmiddel en heeft u een of meerdere lekken.

   Het nadeel van de huishoud frigo/diepvries is dat er geen servicekraantje op de freonleiding staat. Wil je dat repareren, dien je een prikkraantje te monteren, het lek(ken)eerst opsporen met een freontester, dichten=dichtbraseren en nadien via het kraantje de freon afzuigen met een vacuumpomp, de hoeveelheid freon wegen en volgens het kentekenplaatje aanvullen met de juiste freon. Dit is een kostelijke zaak en kan je alleen laten doen als de diepvries het nog waard is. groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − tien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.